800 400 900
/ infolinka zdarma po-pá 8-20h

ČNB úrokové sazby neměnila

Průměrná nabídková sazba hypoték vzrostla v září na 2,20%. Oproti loňskému roku je to o 3 desetiny více. Vyplývá to z aktuálních dat společnosti Golem finance. (zdroj: realitymorava.cz)

Ziskovost banky dohánějí na počtech a objemech sjednaných hypoték.

Vývoj nabídkových sazeb má svoji logiku. Bankám zdražují peníze na vstupu a tuto nevýhodnou situaci se snaží zohldnit v cenách poskytovaných úvěrů. Zároveň však žádná z bank nechce být tou první, která bude sazby zvyšovat. Nezbývá jim tedy nic jiného než prodávat tzv. na objem.

Česká národní banka se rozhodla sazby nezvyšovat, předpokládá se však, že růst bude pokračovat i nadále. Uvidíme, co bude na dalším zasedání ČNB, které se uskuteční v listopadu. Předpoklad, že sazby se zvýší, je více než reálný.

Cena peněz je nyní totiž zhruba na úrovni poloviny roku 2013, což má značný dopad na marže bank.

Právě v roce 2013 byla nabídková sazba hypotečních úvěrů okolo 3 procent, nyní se většina úrokových sazeb pohybuje okolo 2%. A v případě, že klient umí vyjednávat či využije služeb hypotečního specialisty, může se ještě stále dostat pod tuto hranici.

Zeptejte se naší hypoteční specialistky, jakou sazbu je pro Vás schopná vyjednat. Kontakt naleznete zde >>>

Reference

Dobrý den, v rámci našeho zájmu o koupi bytu jsme objevili zajímavou nabídku k jejímu zprostředkování od realitní kanceláře PINK REALITY. V rámci naší poptávky nám bylo doporučeno spojení s jejich realitním makléřem panem Petrem Kaplanem, který... pokračování

Manželé Pavlovi
pobočka

Vážený p.Milský,     ďakujem za Vaše služby, s ktorými som bol nadmieru spokojený, nakoľko moje požiadavky, ktoré som Vám zadal pri predaji nehnuteľnosti boli promptne vyriešené.   Cením si Vašu profesionalitu, ... pokračování

Adamec Ľuboš

Inzerujeme