800 400 900
/ infolinka zdarma po-pá 8-20h

Posledních pár chvil k uhrazení daně z nemovitosti

Daně, daně a zase daně... I v tomto měsíci mají majitelé nemovitosti povinnost zaplatit finančnímu úřadu. Tentokrát se jedná o daň z nemovitosti. (zdroj: viareality.cz)

 

A co to za daň vlastně je? Jak často a kdo ji platí? 

Daň z nemovitosti se platí vlastně proto, že nemovitost vlastníte. Při koupi jste si na vlastní bydlení pravděpodobně vzali úvěr, zaplatili daň z nabytí nemovitých věcí a nyní vás čeká každoroční platba daně z nemovitosti. 

Daňové přiznání ke zmiňované dani nemusíte naštěstí podávat každý rok, pokud se jedná o stejnou nemovitost a stejný stav (výměry zastavěných ploch, pozemků, atd.), budou vám následující roky chodit podklady pro platbu daně automaticky. Výše daně se však mění v závislosti na tabulkových koeficientech finančního úřadu. 

Pokud vlastníte nemovitost napůl s jinou osobou, lze podat pouze jedno daňové přiznání za oba vlastníky. 

 

Jak všichni víme, „berňák“ je nekompromisní. Stejně jako u jakékoliv jiné daně, kterou po vás požaduje, i zde, po 4 denní šanci na platbu po splatnosti, začne řešit pokuty, vymáhání a úroky z prodlení.

 

Proto s platbou neotálejte, ať z daně ve výši pár set korun, nemáte rest v řádech tisíci korun. Termín na úhradu je nejpozději do 31.05.2019.

Reference

Dobrý den, moc rád bych Vám tímto emailem poděkoval za ochotu a vstřícnost při realizaci prodeje bytu, který Vaše realitní kancelář prodávala. Vše bylo v naprostém pořádku, nemovitost byla prověřena bez jakýchkoli... pokračování

Roman Gult
pobočka

Dobrý den, bydlím v Ostravě a zajišťoval jsem v zastoupení své dcery prodej nemovitosti u Hradce Králové. Chtěl bych touto cestou poděkovat panu realitnímu makléři Petru Kaplanovi z realitní kanceláře PINK REALITY, pobočka Hradec Králov... pokračování

Ing. Pavel Pravdík

Inzerujeme