800 400 900
/ infolinka zdarma po-pá 8-20h

Ceny nemovitostí rostly v ČR nejrychleji z celé EU

Ceny bytů a domů v České republice v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o 12,8 procenta. Ze zemí Evropské unie to bylo nejvíce. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil evropský statistický úřad. (Zdroj: Realitní magazín 08/2017)

Více než desetiprocentním tempem se cen zvedly i v Litvě a Lotyšsku, naopak v Čechy oblíbeném Chorvatsku o 0,4% klesly.

Průměrem celé EU je nárůst cen nemovitostí o 4,5%.

Co za situací v České republice stojí?

Odpovědi jsou různé, ale nejčastěji se setkáváme s názorem, že je to politika bankovních ústavů poskytujících hypoteční úvěry na bydlení. Mezi bankami je velká konkurence a jejich cílem je prodej produktů. Snaží se tedy za každé situace vyjít kliento vstříc.

Dalším faktorem, který přímo působí na cenu nemovitostí, je dlouhé vyřízení stavebního řízení. Developeři tak nemohou pružněji reagovat na zvýšenou poptávku nemovitostí, která stále převyšuje současnou nabídku.

Pokud i Vy zamýšlíte prodat byt či dům za nejvyšší možnou cenu, vyberte si z našich poboček tu nejbližší místu dané nemovitosti a nezávazně se pobavte o možnostech prodeje.


Reference

Vážený pane Hrdino,  ještě jednou Vám děkuji, moc jste mi pomohl. Noví majitelé jsou moc spokojení a já jsem ráda, že je dům v dobrých rukou. Přeji Vám, ať se nadále daří ve Vaší dobré práci a děláte radost dalš... pokračování

Hana Horáková
pobočka

Dobrý den hledala jsem pronájem bytu v Broumově, náhodně jsem našla Vaši společnost a zástupce Vaší firmy p. Šraitr mi nabídl prohlídku několika bytů. Byt jsem si vybrala. S přístupem, ochotou a nasazením p. Šraitra jsem byla velmi s... pokračování

Jana Stará

Inzerujeme