800 400 900
/ infolinka zdarma po-pá 8-20h

Hypotéky prudce zdražují, očekává se další růst sazeb

Předpoklady se potvrdily a hypotéky zdražily. Úroková sazba se v říjnu zvedla na 2,66%, ale zájem o hypotéky neklesl. Naopak si lidé v říjnu sjednali hypotéky v nejvyšších objemech za 11 měsíců. (zdroj: idnes.cz)

Pokles objemů a počet uzavřených úvěrových smluv se očekává až ke konci letošního roku. Podle odborných odhadů klesne zájem o hypotéky až o třetinu.

Na začátku listopadu totiž Česká národní banka opět navýšila sazbu, od níž se odvíjí úročení komerčních úvěrů. Očekává se, že by se sazby měly ustálit někde okolo 3%.

Na ceny nemovitostí to zatím velký vliv nemá, ale dá se v brzké době očekávat, že zlaté období pro prodávající pomalu ale jistě končí.

Pokud tedy chcete prodat svoji nemovitost ještě za dobrou cenu, vyberte si jednu z našich poboček a nezávazně s námi proberte svoji situaci.


Reference

Chtěla bych moc poděkovat paní Márii Vrané (Kažové) z Pink reality Trutnov, která zprostředkovávala prodej mého bytu v Trutnově. Její jednání bylo velmi vstřícné, přátelské a celkově to hodnotím jako příjemnou spolupráci. S prodejem bytu jsem b... pokračování

Anna Hronová
pobočka

 Pane Hrdino, touto cestou vám chci moc poděkovat za váš vstřícný přístup, bezva spolupráci a neustálý kontakt. O nic jsem se nemusela starat. Všechno jste za mě vyřídil sám, bylo toho hodn... pokračování

Marie Sýkorová

Inzerujeme